Eigen teelt

lokale grondstoffen - lokaal bier

zelf geteeld - zelf gebrouwen

Wij zijn van mening dat een lokaal biertje alleen écht lokaal is als deze ook lokaal geteeld wordt. We willen af van buitenlandse grondstoffen en zetten ons in om zoveel mogelijk de regio te halen. Daarom telen we zelf hop en zijn we bezig met de teelt van eigen biologische brouwgerst. Klik voor meer info over ons moutproject hier: http://www.brouwerijartemis.nl/nieuws/eerste-Flevolandse-biogerst-vermout/:

 

samenwerking maakt sterk

De teelt van hop is jarenlang uit Nederland ‘verdwenen’. De laatste tijd ontstaan er steeds meer initiatieven voor het zelf telen van hop. Ook wij zijn hier mee begonnen. Midden in woonwijk het Palet in Dronten hebben wij een hoptuin geplaatst. Zichtbaar vanaf het fietspad en vrij toegankelijk voor iedereen. Help jij straks mee met de oogst?

5 planten zijn natuurlijk te weinig. In samenwerking met de Aeres Hogeschool telen we meer dan 60 planten in een kas. Het is een aquaponics systeem. In een groot bassin worden kweekvissen gehouden. Het voedingsrijke water komt via een irrigatiesysteem bij onze hopplanten. Het is een innovatief systeem die erg efficiënt werkt.

In Nederland wordt best veel brouwgerst geteeld. Biologische brouwgerst is echter niet voor handen. Om deze ontwikkeling aan te zwengelen hebben wij de samenwerking met Agrifirm opgezet. Zij hebben de kennis in handen om de teelt van biologische brouwgerst te kunnen begeleiden. Samen met hun kunnen we een stap in de goede richting zetten waardoor ook Nederland mee gaat doen in de bio teelt. De brouwgerst laten wij in een kleine mouterij vermouten en komt binnenkort in ons bier.

kijk voor meer info over ons brouwgerstproject op:http://www.brouwerijartemis.nl/nieuws/eerste-Flevolandse-biogerst-vermout/