nieuws

Geslaagde crowdfundings actie

Nog geen 2,5 half jaar geleden begonnen we met onze brouwerij. Een kleine ruimte werd afgetimmerd en met een 50 liter installatie brouwden we onze eerste bieren. Met succes, want in de tussentijd is er een hoop veranderd. De verkoop is gestegen, we gingen meer voor anderen brouwen en we starten onze eigen hop en gerst teelt. 

Read more

Eerste Flevolandse Biogerst vermout

Deze week is onze eerste eigen biologische brouwgerst vermout. De mout zal vanaf nu in onze bieren gebruikt worden. We hechten er waarde aan dat we zoveel mogelijk lokaal telen. Flevolandse brouwgerst kon daar dus niet aan ontbreken. Waarom importeren als we het hier ook kunnen telen? Unieke uitdaging Het is in meerdere opzichten uniek te noemen. Ten eerste omdat…

Read more

Hoe een Weizen een Witbier wordt

Nog heel even wachten en dan komt onze Artemis Wit op de markt. In eerste instantie zou het geen Wit bier worden, maar een Duitse variant; een Weizen. Maar na veel proefbrouwsels gemaakt te hebben missen we toch nog wat. We maken er daarom een Belgisch Wit bier van. In de basis lijken deze bieren erg veel op elkaar. Het…

Read more

Twijfel je nog tussen een glaasje aanmaaklimonade of een lekker frisse Weizen? Bij Artemis houden we niet van keuzestress, we helpen je graag de juiste keuze te maken!

Speciaalbier is er in vele soorten en maten. Voor elk wat wils. Welke bieren heb jij al een keer geproefd?

Help, de garage is te klein!

Nog maar een paar maanden geleden kwam er een vrachtwagen met brouwapparatuur onze woonwijk in rijden. De pallets werden uitgeladen en op de oprit gezet. Aan mij de taak om de garage zo in te richten dat ik kan brouwen en dat er ook nog ruimte is voor een paar fietsen en een schommel. 1 ding is duidelijk, de motor moest een ander plekje krijgen.

Een paar maanden later ben ik toch aardig uit de voegen gegroeid. Het is tijd voor een plek waar ik wat meer ruimte heb. Een plek waar ik onder vergunning van alle instanties officieel kan brouwen. De locatie is snel gekozen. Ik besluit een kopje koffie te doen bij mijn zwager en schoonouders. Er wordt meteen enthousiast gereageerd. De voormalige werktuigenberging wordt opgeruimd en er komt ruimte voor een brouwerij! Een ruimte van 4 bij 5 meter is in eerste instantie voldoende. De verbouwing kan beginnen!

Het dak en de wanden zitten er in
Broer en zwager schieten te hulp
Uitladen maar!