Eerste Flevolandse Biogerst vermout

Deze week is onze eerste eigen biologische brouwgerst vermout. De mout zal vanaf nu in onze bieren gebruikt worden. We hechten er waarde aan dat we zoveel mogelijk lokaal telen. Flevolandse brouwgerst kon daar dus niet aan ontbreken. Waarom importeren als we het hier ook kunnen telen?

Unieke uitdaging

Het is in meerdere opzichten uniek te noemen. Ten eerste omdat het om een biologische teelt gaat. We hebben als brouwerij wel de mogelijkheid om biomout in te kopen maar de herkomst hiervan is niet uit Nederland. In Nederland wordt weinig tot geen biologische gerst geteeld die aan brouwgerst eisen voldoet. In de bio sector is het moeilijk om last-minute te sturen en de opbrengsten moeten opwegen tegen de extra input die brouwkwaliteit vraagt. Samen met Agrifirm proberen we dit te doorbreken. Zij hebben de kennis in huis om de gerst optimaal te kunnen telen, hebben goede contacten met de Flevolandse telers en kunnen de gerst na de oogst ook opslaan. De samenwerking levert van beide kanten een mooie meerwaarde op.

Mouterij

Sinds 2017 heeft Nederland er een nieuwe mouterij bij. In Winterswijk heeft een boer zijn stallen omgebouwd tot een authentieke vloermouterij. De schaalgrote past perfect bij onze behoefte en de moutmethode zorgt voor een unieke smaak. De vloermouterij levert een basismout met unieke eigenschappen. Door het moutproces precies aan te sturen ontstaat er een mout die veel smaakvoller is dan reguliere pilsmout. Dat gaan we proeven! ( www.vloermouterijmasterveld.nl)

We zijn trots op onze eigen mout. Die naast onze eigen geteelde hop een extra smaakbeleving zal geven aan ons bier. We werken daarmee aan onze doelstelling om zo veel mogelijk lokaal te werken binnen korte ketens.

 

 

 

Add Comment

Comment
Name
E-mail
Website