Terzijde

De keuze is reuze

De keuze is reuze

Blond, IPA, WEIZEN, ALE, LAGER, er is zo ontzettend veel keus. Bij Artemis houden we van alle bieren, maar ook wij raken tussen al het lekkers soms de weg een beetje kwijt . Wil jij weten hoe de bieren onder te verdelen zijn? Check dit plaatje en het wordt vanzelf duidelijk!

Welke bieren heb jij geproefd en wat vind jij lekker? Schrijf het in een reactie hieronder en wie weet ontwikkelen wij een recept!

 

UITBREIDING

UITBREIDING

Help, de garage is te klein!

Nog maar een paar maanden geleden kwam er een vrachtwagen met brouwapparatuur onze woonwijk in rijden. De pallets werden uitgeladen en op de oprit gezet. Aan mij de taak om de garage zo in te richten dat ik kan brouwen en dat er ook nog ruimte is voor een paar fietsen en een schommel. 1 ding is duidelijk, de motor moest een ander plekje krijgen.

Een paar maanden later ben ik toch aardig uit de voegen gegroeid. Het is tijd voor een plek waar ik wat meer ruimte heb. Een plek waar ik onder vergunning van alle instanties officieel kan brouwen. De locatie is snel gekozen. Ik besluit een kopje koffie te doen bij mijn zwager en schoonouders. Er wordt meteen enthousiast gereageerd. De voormalige werktuigenberging wordt opgeruimd en er komt ruimte voor een brouwerij! Een ruimte van 4 bij 5 meter is in eerste instantie voldoende. De verbouwing kan beginnen!

Het dak en de wanden zitten er in
Broer en zwager schieten te hulp
Uitladen maar!
Speciaalbier steeds populairder

Speciaalbier steeds populairder

Speciaalbieren worden steeds populairder. Dat blijkt uit onderzoek van IRI Nederland. In de eerste 41 weken van 2016 is er 41 miljoen liter speciaalbier meer verkocht dan vorig jaar in dezelfde periode.

“Er is een soort biercultuur aan het ontstaan”, zegt Sjanny van Beekveld, business insights director bij IRI, tegen Distrifood.

Uit datzelfde onderzoek is gebleken dat ook de omzet van speciaalbieren is gestegen. In de eerste 41 weken van dit jaar is de omzet bij supermarkten achttien miljoen euro hoger dan vorig jaar in dezelfde periode.

De groei qua omzet en volume van gewoon bier is stabiel gebleven.